Vés al contingut

La Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya convoca la quarta edició del Pla de Doctorats Industrials, uns ajuts que impulsen la recerca col·laborativa empresa-acadèmia mitjançant la contractació d’un investigador en formació (doctorand). L’objectiu del programa és contribuir a la competitivitat i internacionalització de la indústria catalana, reforçar els instruments per captar el talent que genera el país i situar els futurs doctors en condicions de desenvolupar projectes d’R+D+I en una empresa.

L’element esencial del pla és el projecte de doctorat industrial, és a dir, un projecte de recerca estratègic on l’estudiant realitzarà la seva tesi doctoral dins d’una empresa i en col·laboració amb una universitat. Les empreses podran incorporar a la seva plantilla personal investigador en formació, que aportarà valor afegit per la millora de la competitivitat i la internacionalització de l’empresa. A més, es podran beneficiar de l’equipament i infraestructures d’universitats i centres de recerca altament especialitzats, així com obtenir ajuts econòmics i bonificacions fiscals.

La Generalitat de Catalunya dóna suport a aquests projectes a través de dues modalitats d’ajut en funció de les característiques en l’execució del projecte: el cofinançament i l’ajut específicEn la primera modalitat l’empresa contractarà al doctorand, assumint una retribució bruta mínima i una durada del conveni de col·laboració de 3 anys. La Generalitat de Catalunya finançarà la resta de despeses associades a la investigació (taxes de matrícula de doctorat, tutoria de l’empresa, mobilitat del doctorand, finançament al grup de recerca per el desenvolupament del projecte, etc.). En canvi, en la modalitat d’ajut específic la Generalitat només subvencionarà les taxes de matrícula i la mobilitat del doctorand. Per cada ajut hi haurà un màxim de projectes subvencionats.

Tant empreses com universitats poden presentar la seva sol·licitud a través de l’Oficina Virtual de Tràmits (OVT) fins el 5 de desembre de 2016 (vegeu calendari). Prèviament, caldrà haver escollit un candidat i haver signat un conveni de col·laboració universitat-empresa. 

Des de que es va posar en marxa el pla, l’any 2013, s’han engegat més de 240 projectes d’R+D+I de 176 empreses, des de start-ups fins a grans companyies i abastant tots els àmbits (ciències, enginyeries, ciències de la salut i humanitats, entre d’altres). Prop d’un 40% d’aquests projectes són del sector de les ciències de la vida i de la salut, i en formen part empreses com Almirall, Esteve, Boeringher, VCN Biosciences, Vetgenomics, AB Biotics, Semillas Fitó o Euvitro.

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.