El Tech Transfer Day es consolida com la trobada referent d’oficines de transferència de tecnologia i innovació del sector a Catalunya
La tercera edició de la trobada congrega més de 120 participants, el doble que els assistentes de la primera edició celebrada el 2022.
Èxit de participació en la tercera edició del Tech Transfer Day, que ha aconseguit congregar a més de 120 representants d’Oficines i Agents de Transferència de Tecnologia i Innovació d’universitats, centres de recerca i tecnològics, i instituts de recerca dels hospitals de Catalunya. En un esdeveniment organitzat per Biocat el 25 d’abril, al Museu de la Ciència CosmoCaixa de Barcelona, la reunió ha servit per compartir i promoure experiències entre els diferents agents de l'ecosistema d'innovació en salut. En aquesta ocasió el focus de la trobada ha girat al voltant de l'obtenció de fons de finançament i de programes d'acceleració.
Robert Fabregat, director general de Biocat i Àlex Esteban, responsable de programes de la Fundació ‘laCaixa’ han obert el programa amb una benvinguda institucional. El director de Biocat ha destacat la singularitat de la trobada: “no hi ha cap altra iniciativa que convidi a la participació de totes les oficines de transferència de tecnologia (OTTs) del sector. És única”. Alhora que ha animat a continuar apostant per la recerca i la innovació com a tret rellevant de l’ecosistema. Per la seva banda, Àlex Esteban ha posat en valor l'aposta de la Fundació la Caixa per la recerca biomèdica: “una mostra és la construcció del CaixaResearch Institute es farà realitat en els propers anys”.
Acte seguit, Jaume Argerich, professor associat de la Universitat de Barcelona (UB), ha estat el responsable d’abordar un dels principals reptes de les Oficines de Transferència de Tecnologia: el d’aconseguir finançament per a projectes d’innovació de les OTTs. L’expert ha donat alguns consells, entre els quals han destacat: "La importància de donar un valor econòmic a cada fase, estimar quants diners es necessitaran en cadascuna d’aquestes, llançar preguntes obertes sobre la viabilitat del projecte, definir la participació de l'organització en el projecte futur i veure com li podem donar un suport especialitzat”, ha explicat.
També hi ha hagut espai per presentar diferents programes d’acceleració, com el Bring-IT, de l’Institut d'Investigació i Innovació Parc Taulí, l’InnoPau, de l’Institut de Recerca Sant Pau; i el TRIP Clinics, de l’IRB Barcelona. O convocatòries de finançament com el Deep Tech Venture Builder Programme d’EIT Health, que es llançarà al setembre d’aquest any; les proves de validació del Departament de Salut (PERIS 2022-2027), també a punt d’obrir la segona convocatòria dotada de dos milions d’euros per a solucions digitals, teràpies i dispositius mèdics; els ajuts Mercat-PoC de l’Institut Català de Finances i el Departament de Recerca i Universitats, i el fons FITA, gestionat per Grow Venture Partners, que compta amb 14 empreses invertides.
Núria Martí, directora d’Innovació i Desenvolupament de Negoci a Biocat, ha conclòs l’acte fent un repàs al programa d’acceleració CRAASH Barcelona, que tot just acaba d’obrir la seva setena convocatòria, i l’Invest BioRegion Portal, iniciativa creada fa un any a rel de la primera trobada TechTransferDay del 2022.