El Transbio Forum tanca amb més de 200 reunions per buscar col·laboracions en medicina molecular i innovació agroalimentària
El primer ‘partnership’ és entre el Vall d’Hebron Institut de Recerca i Pierre Fabre, que han patentat una nova teràpia per promoure la vasculogènesi després de l’infart agut de miocardi.
Redacció
El Transbio Emergence Forum ha tancat les portes a Montpeller amb més de 200 reunions entre empreses, centres de recerca, oficines de transferència tecnològica i plataformes cientificotecnològiques de Catalunya i set regions més del sud-oest d’Europa que cerquen col·laboracions per a projectes d’R+D+i en medicina molecular i agroalimentació.
Per donar suport a projectes col·laboratius entre Catalunya i altres regions que puguin sorgir després del Fòrum a Montpeller, el projecte Transbio donarà borses de viatge i ajuts per a la propietat intel·lectual. Les empreses i entitats interessades cal que es posin en contacte amb Biocat (acasta@biocat.cat).
La trobada, del 25 al 27 de setembre, l’han organitzada els socis de les regions de França, Portugal i Espanya que treballen conjuntament en el projecte Transbio Interreg Sudoe (2013-2014) per potenciar que la recerca en ciències de la salut es transfereixi al mercat. De Catalunya són Biocat, el Parc Científic de Barcelona (PCB), el Parc de Recerca UAB i CataloniaBIO.
Tant la medicina molecular com la innovació agroalimentària són dos àmbits d’alt potencial científic i de negoci a Catalunya. En els últims deu anys el país s'ha consolidat com un referent en recerca biomèdica i diversos centres i hospitals públics han incorporat en els seus programes la medicina molecular per millorar el pronòstic i la prevenció de malalties cardiovasculars, respiratòries, oncològiques, de la visió, entre d’altres.
Després de Montpeller, Barcelona acollirà la propera edició del 'Transbio Emergence Forum' el març de 2014
El Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) és un d’ells. El VHIR ha presentat al Transbio Emergence Forum una nova teràpia gènica, basada en antimicroRNA encapsulats, per promoure la vasculogènesi en el teixit danyat després de patir un infart agut de miocardi. La nova tecnologia està en fase de desenvolupament preclínic i ha estat patentada conjuntament pel Dr. David Garcia-Dorado, responsable del grup de Patologia Cardiocirculatòria del VHIR, i la farmacèutica francesa Pierre Fabre. És el primer partnership sorgit al voltant del projecte Transbio.
Les empreses Oryzon i Aniling i el centre tecnològic Leitat també han participat en el programa de pitch sessions on s’han abordat els últims avenços en medicina molecular com la millora de les tècniques de diagnòstic molecular que impulsen la medicina personalitzada o el desenvolupament de nous fàrmacs per a malalties com la leucèmia.
En el track d’agroalimentació, el Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG), els Laboratoris Ordesa i el Centre Tecnològic de Nutrició i Salut (CTNS) de la Universitat Rovira i Virgili han exposat les seves capacitats tecnològiques d’última generació destinades a la innovació en el camp de la nutrició infantil i la recerca agrícola aplicada.
La Plataforma Drug Discovery del PCB ha explicat els seus serveis de suport a la recerca i l’OTT del VHIR la cartera de 16 patents pendents de llicenciar.
Els propers mesos Transbio seguirà amb diverses reunions sobre com captar finançament per a les empreses innovadores i els workshops Ion Mobility Spectrometry a Bordeus (24 i 25 d’octubre) i Metabolomics and Molecular Interactions for Biology and Health (13 de novembre) a Oeiras. La propera gran trobada amb la comunitat empresarial i científica serà, però, a Barcelona el març de 2014 amb la segona edició del Transbio Emergence Forum.
Pots seguir el fòrum a Twitter amb l'etiqueta #Transbio.
Notícia relacionada (29/8/2013)
Consultes:
Biocat
Àrea de Desenvolupament de Negoci
Dr. Alex Casta (Responsable d'Innovació i Transferència Tecnològica)
acasta@biocat.cat
Tel. +34 93 310 33 89
Organitza: |