Vés al contingut

Un total de 24 projectes de recerca biomèdica han participat a Barcelona a la tercera edició del Health & Bio Team Dating, l’única trobada de cites ràpides (speed-dating) del sector, per contactar amb potencials socis que els ajudin a aixecar inversió i portar la seva ciència al mercat. Durant quatre hores, s’han organitzat més de 160 reunions en aquesta iniciativa organitzada per BStartup de Banc Sabadell, Biocat i l’associació d’empreses CataloniaBio, amb la col·laboració de 29 institucions de l’àmbit universitari i de la recerca de Catalunya.

“Des de BStartup estem constatant que cada cop hi ha més inversors interessats en el sector biomèdic, i per respondre a aquest interès és necessari identificar més projectes amb potencial en l’àmbit de la salut -destaca Yolanda Pérez, directora de BStartup-. Per això, per tercer any consecutiu tornem a impulsar Health&Bio Team Dating per generar sinèrgies entre científics i professionals amb perfil business que poden ajudar a transformar els avenços científics en productes que impactin a la societat”.

Les empreses biomèdiques catalanes van atraure 153,1 milions d'euros d'inversió privada durant 2016, segons el primer Estudi sobre la inversió en biomedicina a Catalunya 2017: Èxits i reptes de futur elaborat per CataloniaBio i EY. Segons l’estudi, el 38% de les empreses del sector preveuen necessitar noves fonts de finançament en menys d'un any i el 28% en un termini d’1-2 anys.

Assignatura pendent: transferència tecnològica

Albert Barberà, president de la Comissió Delegada de Biocat i director general de Recerca i Innovació en Salut de la Generalitat, ha recordat que la BioRegió de Catalunya “té una recerca internacionalment reconeguda i un sector emprenedor en creixement, i el que cal és unir-los per tirar endavant projectes i assolir un benefici comú”.

L’adjunta a presidència de CataloniaBio, Isabel Amat, ha assenyalat la importància “que els  científics tinguin la doble visió per traduir la ciència en un producte que arribi finalment als pacients. Envoltar-se d’un bon equip és clau per aconseguir un pla de negoci atractiu per als inversors”.

La trobada ha comptat amb el testimoni de Mosaic Biomedicals, una spinoff d’oncologia que exemplifica com la sinèrgia entre científics i professionals amb perfil business poden transformar els avenços científics en productes que ajudin als pacients. “Junts vam entendre que era imprescindible parlar el mateix idioma per entrellaçar la vessant científica amb l’empresarial i crear un projecte sòlid i amb potencial d’èxit” expliquen el Dr. Joan Seoane, director del Programa de Recerca Translacional del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO), i la científica Judit Anido, tots dos cofundadors de Mosaic.

Molts científics creuen que és incompatible fer recerca amb treballar perquè aquesta recerca arribi al pacient: no és cert, i Mosaic n’ès un exemple”, ha destacat Anido. “Professionals que parlin alhora l’idioma científic i l’idioma emprenedor són imprescindibles perquè els investigadors que hem estat entrenats per fer recerca puguem traslladar el nostre coneixement a l’empresa”, ha reconegut el Dr. Seoane.

Health & Bio Team Dating s’està consolidant com a catalitzador d’equips ciència-empresa. En les tres edicions celebrades fins ara han participat uns 200 professionals que s’han trobat en unes 440 reunions

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.