Vés al contingut

Redacció

La mort cel·lular programada (MCP) té un paper important en la salut de les plantes amb les implicacions socioeconòmiques que d’això se’n deriven. La recerca en MCP és un camp relativament nou i permetrà obtenir plantes més resistents contra les plagues i, a llarg termini, produir fruits de més qualitat i que durin més.

"Cal incrementar l’esforç en la recerca bàsica per aconseguir el més aviat possible transformar-la en aplicacions pràctiques", han dit Nuria Sánchez Coll i Marc Valls, investigadors del Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG) i líders científics de les jornades B·Debate The death of plant cells: From proteases to field applications celebrades a Barcelona del 2 al 4 d'octubre, on han participat més de 50 experts internacionals per debatre l’estat actual de la recerca en aquest àmbit i les implicacions i expectatives futures en la indústria i l’agricultura.

Segons les previsions de les Nacions Unides, d’aquí 15 anys la població haurà augmentat un 13% i, amb això, les necessitats alimentàries. Per poder proveir tota la població, és fonamental trobar noves maneres de protegir les espècies de més importància alimentària de les malalties i maximitzar el rendiment que s’obté dels seus cultius.

Pots ampliar aquesta informació al web de B·Debate.

També pots seguir el debat a Twitter @BDebate amb l'etiqueta #BDebate.

Organitzadors:
   
Col·laboradors:
    
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.