La nanotecnologia permetrà diagnòstics i tractaments 'low-cost' de malalties com el càncer
Ja hi ha més de 40 nanomedicines al mercat, la majoria per al càncer, però ara el repte és reduir el cost perquè es puguin introduir més al sistema sanitari.
Redacció
"Un dels objectius en nanotecnologia d'aquí al 2020 és seqüenciar el genoma d'una persona en una hora i per 100 dòlars" explicava aquesta setmana Yoshinobu Baba de la Universitat de Nagoya (Japó) a les jornades Nanotechnologies in Health: Current Challenges and Future Prospects que han organitzat B·Debate, l'Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2) i l'Institut de Biotecnologia i Biomedicina (IBB-UAB) a Barcelona i on han participat més de 60 experts nacionals i internacionals.
Del 9 a l'11 d'octubre aquests científics han debatut sobre les eines nanomèdiques disponibles, com seguir promovent la innovació en aquest camp i, sobretot, com accelerar la seva aplicació en pacients. La nanotecnologia és una àrea de recerca en auge i amb un gran potencial en molts sectors. En la medicina, promet revolucionar el diagnòstic de malalties, l'administració de fàrmacs i moltes àrees de recerca, desenvolupament i aplicació clínica. "Els assajos basats en nanomaterials són prometedors pel que fa al diagnòstic de càncer", ha dit Joseph Wang, conferenciant principal dels debats i professor de nanoenginyeria de la Universitat de Califòrnia (Estats Units).
Segueix llegint al web de B·Debate.
El debat es pot seguir a Twitter @BDebate amb l'etiqueta #BDebate.
- Notícia relacionada (8/10/2013)
- Nota de premsa relacionada (4/10/2013)
- Notícies d'altres activitats de B·Debate
Organitzadors: |
Col·laboradors: |