Vés al contingut

Després de Berkeley, Ispra, Boston, Brussel·les i Washington, el grup de treball conjunt EC-US Task Force on Biotechnology Research s'ha reunit a Barcelona. Va ser ahir, durant la conferència internacional Biotechnology Research for a Complex World organitzada pel Ministeri de Ciència i Innovació (Micinn), la Comissió Europea i la Universitat Pompeu Fabra.

Investigadors, gestors científics i responsables polítics van debatre sobre la visió de futur de la recerca biotecnològica, la bioeconomia i les seves aplicacions en la població. La directora general de Cooperació Internacional i Relacions Institucionals del Micinn, Montserrat Torné, va destacar els avenços registrats per aquest grup de treball des de la seva creació i el seu impacte en la recerca biotecnològica en àrees com la biocomputació, la nanobiotecnologia o la genòmica. Pensant en el futur, Torné va dir que s'ha d'apostar per un enfocament integrador del coneixement a banda i banda de l'Atlàntic per avançar en solucions en assumptes com les malalties infeccioses emergents, les alternatives als combustibles fòssils o la seguretat alimentària.

La comissària de Recerca, Innovació i Ciència de la UE, Maire Geoghegan-Quinn, va subratllar -a través d'un missatge de vídeo- que la investigació de la UE i la política d'innovació "se centrarà en els grans desafiaments globals als quals ens enfrontem, en particular, el canvi climàtic, l'energia i l'eficiència dels recursos, la salut i l'envelliment de la societat". Segons Geoghegan-Quinn, la recerca en biotecnologia pot contribuir de manera significativa en tots aquests àmbits i la UE ha de treballar més estretament amb els EUA

EC-US Task Force on Biotechnology Research

Des de 1990, el grup de treball de la Task Force -creat per la Comissió Europea i l'Oficina de Ciència i Tecnologia de la Casa Blanca- ha coordinant els esforços de cooperació entre la Comissió Europea i els Estats Units per promoure la recerca en biotecnologia i les seves aplicacions en la població. Durant el seu mandat, que es renova cada cinc anys, el grup de treball actua com un fòrum per al debat, la coordinació i el desenvolupament de noves idees, centrant-se en el futur de la biotecnologia i els desafiaments de les comunitats científiques d'ambdós costats del Atlàntic per expandir les seves idees més enllà de determinades disciplines científiques.

En aquest sentit, el director general adjunt de Avenços Científics de la Comissió Europea, Rudolf W. Strohmeier, va recalcar que la Task Force en recerca biotecnològica s'ha consolidat com a model de referència per a la cooperació transatlàntica i està cridat a tenir un paper rellevant en la creació de nexes de cooperació d'alta qualitat científica i en la promoció del desenvolupament sostenible i del creixement econòmic. En darrer lloc, Strohmeier va posar de manifest la rellevància que les agendes europees i americanes de cooperació científica en aquest camp es donin suport mútuament.

 

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.