Vés al contingut

Redacció

L'start-up biomèdica Regenear, que es dedica a desenvolupar biokits de regeneració de cartílag facial, ha signat un acord de recerca durant dos anys amb el Brigham and Women's Hospital de Boston (Estats Units) per trobar la millor combinació de cèl·lules del pacient i motlles biodegradables i obtenir un cartílag tridimensional viable per a la seva reimplantació en humans. El Brigham and Women's Hospital de Boston està afiliat a la Harvard Medical School.

Regenear va guanyar l'última edició del premi BioEmprenedorXXI promogut per Barcelona Activa, Biocat, la Cambra de Comerç de Barcelona, "la Caixa" i Genoma España.

Segons la Dra. Mercedes Balcells, vicepresidenta científica de Regenear, la signatura d'aquest acord "és una fita en la consolidació del pla estratègic d'R+D de l'empresa".

Regenear va ser fundada l'abril de 2010 pels enginyers químics de l'Institut Químic de Sarrià (IQS), Àgata Gelabertó i Albert Milé; Mercedes Balcells, professora de l'IQS i investigadora del MIT, i el professor Elazer Edelman, catedràtic del MIT i de la Harvard Medical School. Àgata Gelabertó i el seu marit Albert Milé són els pares de l'Andrea, que va néixer el 2004 amb microtia. Aquest va ser el punt d'inici perquè s'interessessin en avançar les tècniques actuals de reconstrucció per a aquesta deformitat congènita, i van identificar que la millor alternativa seria la regeneració de cartílag.

L'abril de 2012, el professor Charles Vacanti, un dels investigadors més prestigiosos en la regeneració de teixits a nivell mundial, va entrar en l'accionariat de la jove empresa juntament amb dos dels seus col·laboradors.

Regenear ha obtingut finançament d'ACC1Ó i ha participat en el Fòrum d'Inversió Healthcare Barcelona.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.