Vés al contingut

L’empresa catalana STAT-Diagnostica, especialitzada en sistemes de diagnòstic, acaba de tancar la seva tercera ronda de finançament amb un total de 25 milions d’euros. L’operació ha estat liderada per Gilde Healthcare, un inversor holandès de capital privat especialitzat en empreses del sector de la salut de ràpid creixement.

Juntament amb aquest nou accionista, la ronda s’ha completat amb els socis capitalistes que ja formen part de la companyia: Ysios Capital Partners, Kurma Partners, Caixa Capital Risc, Boehringer Ingelheim Venture Fund, Axis i Indivest Partners.

Precisament Ysios Capital va liderar la primera ronda el 2011 i Kurma Partners, la segona el 2013. En total, STAT-Diagnostica ha captat, des de la seva fundació l’any 2010, 44 milions d’euros dels quals més de la meitat provenen d’inversors internacionals (33 milions).

Aquesta darrera ampliació de capital es destinarà a completar tots els processos necessaris per rebre l’aprovació de la plataforma DiagCORE, que l’empresa desenvolupa des de fa cinc anys. A més, STAT-Diagnostica vol començar la comercialització del producte el 2017 per Europa.

La plataforma DiagCORE és un sistema de diagnòstic molecular i de complexos immunes pensat principalment per a pacients amb estat crític que necessiten un diagnòstic immediat. Funciona mitjançant petits aparells mòbils que permeten respondre amb rapidesa i proximitat al pacient (per això se la defineix com una eina Near Patient Testing).

Segons l’empresa, el producte té una fiabilitat igualable a un laboratori central i simplifica els processos d’obtenció de resultats. El dispositiu pren, analitza i processa molts tipus de mostres diferents (sang, femta o saliva, entre d’altres) i pot obtenir els resultats ràpidament, entre 30 i 80 minuts en funció de l’aplicació. La mostra que pren és capaç de detectar un elevat nombre d’analits.

Gilde Healthcare ha valorat de l’empresa el potencial que té per convertir-se en un sistema de referència al mercat del diagnòstic descentralitzat, que és avui en dia un dels elements amb un creixement més atractiu en el sector del diagnòstic in vitro. L’eina pot ajudar a millorar les decisions mèdiques tant del diagnòstic com del tractament pel pacient i, a més, suposarà un estalvi en la despesa sanitària.

La comercialització de la plataforma es preveu fer en diferents àmbits, com les unitats de cures intensives i les urgències en entorns hospitalaris, però també en clíniques i consultes en un futur. La roda de finançament que ha tancat STAT-Diagnostica és de moment la major inversió en el sector de la biotecnologia a Espanya del 2016.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.