Vés al contingut

“Has de buscar socis amb els que t’hi entenguis i que t’acompanyin en el procés”

Inbiomotion, spin-off de l’IRB Barcelona i l’ICREA, és una empresa de medicina personalitzada constituïda el 2011 i sorgida de la recerca feta al Laboratori de Control de creixement i metàstasi del càncer de l’IRB Barcelona, dirigit per el Roger Gomís.

Roger Gomis

Fundador i director no-executiu d’Inbiomotion i Investigador ICREA a l’IRB Barcelona

Llicenciat en Bioquímica i Empresarials, la seva recerca se centra en la metàstasi del càncer. Va obtenir el seu doctorat en Bioquímica (UB) al 2002 i va ser becari postdoctoral al laboratori del Prof. Massagué en el Memorial Sloan-Kettering Cancer Center. Des de 2006 és el cap del laboratori "Control de creixement i metàstasi del càncer" a l’IRB Barcelona.

Inbiomotion, spin-off de l’IRB Barcelona i l’ICREA, és una empresa de medicina personalitzada constituïda el 2011 i sorgida de la recerca feta al Laboratori de Control de creixement i metàstasi del càncer de l’IRB Barcelona, dirigit pel Roger Gomis.

El Roger va voler portar la seva recerca al pacient amb càncer i millorar la seva qualitat de vida, així que va unir la seva formació científica amb l’empresarial per crear Inbiomotion, amb l’objectiu de desenvolupar biomarcadors que puguin predir futures metàstasis òssies a partir de biòpsies de tumors primaris.

La companyia té el suport del fons de capital risc Ysios Capital i la Fundació Vila Casas des de 2012 i aquest 2016 ha tancat la segona ronda de finançament amb la captació de 2,2 milions d’euros gràcies a l’aportació majoritària de Caixa Capital Risc −que inverteix a través del seu fons Caixa Innvierte BioMed II −, i Ysios Capital −mitjançant el fons Ysios BioFund.

 

Per què vas voler ser emprenedor? 

Em va ajudar el meu background: la suma d’estudis científics amb estudis empresarials i de negoci. Aquest coneixement em va ajudar a entendre com funciona el sistema i la transferència de tecnologia. Quan em vaig adonar que la recerca que estàvem fent tenia potencial per aplicar-se als pacients, vaig saber que si volia que això passés, havia de ser jo qui ho fes. L’aplicació del nostre model necessita invertir recursos i aquesta aplicació s’hauria perdut si no hagués creat Inbiomotion.

 

Quina ha estat la decisió estratègica més important que has pres fins ara? 

Han estat moltes decisions preses aquests anys, però segurament la més important ha estat buscar socis amb els que m’hi entenc i que m’han acompanyat en el procés de crear una empresa. Ara mateix tenim diferents perfils treballant a Inbiomotion, des d'una persona que supervisa el desenvolupament del producte, fins a una patòloga.

 

Quin és el millor consell que t'han donat? 

El millor consell crec que me'l va donar un conegut expert en negoci: Si et poses a fer negocis, fes-ho de veritat. Això em va portar a buscar finançament de Venture Capital i llançar rondes de finançament per poder tirar endavant el projecte.

 

I ara què? Quines fites t'has marcat assolir a curt termini? 

En termes conceptuals, volem validar la utilitat clínica del nostre kit de diagnòstic. En termes empresarials, el que volem és generar suficient know how, suficient valor perquè Inbiomotion pugui ser absorbida per una gran companyia.

Amb això, també podrem demostrar que la recerca que es fa en un laboratori pot tenir èxit arribant al mercat i tenir un impacte directe en la qualitat de vida dels pacients.

 

Vídeo relacionat:

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.