Pasar al contenido principal

Aquesta setmana una delegació d’empreses biotecnològiques catalanes ha participat a la conferència internacional BioEspaña: the gateaway to Europe, adreçada a les principals empreses i representants del sector biotecnològic internacional, per iniciativa de la Johns Hopkins University Biotech Network. La trobada ha estat organitzada amb la col·laboració de Biocat i Asebio, i ha permès convocar a Baltimore a una desena d’entitats catalanes juntament amb destacats membres de la comunitat empresarial i organismes públics nord-americans

L’objectiu clau d’aquest acte, previ a la convenció BIO 2009 d’Atlanta, ha estat presentar les potencialitats de la BioRegió de Catalunya des del punt de vista empresarial, així com promoure el networking i facilitar futures col·laboracions entre les biotecnològiques catalanes i les seves homòlogues als Estats Units. La Johns Hopkins és la universitat líder en recerca en biotecnologia als Estats Units i una de les seves línies estratègiques és impulsar el business en àmbit internacional.

La delegació catalana ha despertat un gran interès. No ha passat desapercebut que en els darrers anys el ritme de creixement de noves companyies biotecnològiques a Catalunya s’ha situat en un 30% anual, creant nous llocs de treball i atraient inversors estrangers, de manera que ja en són més de 300 empreses, algunes d’elles referents en determinades àrees de la recerca.

L’obertura de la jornada, ahir, va anar a càrrec d’Elaine Amir, director executiu de la Johns Hopkins University Montgomery County Campus; Steve Silverman, director de la Montgomery County Economic Development The Hopkins Biotech Network i Montserrat Capdevila, presidenta de la Montgomery County Economic Development The Hopkins Biotech Network.

En representació de la BioRegió de Catalunya hi va intervenir Montserrat Vendrell, directora general de Biocat, que va posar de relleu l’excel·lent situació del sector a Catalunya. David Fernández, d’Asebio, va fer balanç del sector en l’àmbit estatal.

Les empreses Oryzon Genomics, PalauPharma, Noscira i NT van ser les protagonistes de la taula rodona Small targets, big Solutions, mentre que Esteve, Sylentis i Vivia Biotech van assistir a la taula New approaches, old diseases moderada per Josep SanFeliu, soci-director d’Ysios Capital Partners.

A la jornada d’avui cal destacar la intervenció de PharmaMar, com a companyia biotecnològica puntera mundial en el desenvolupament de tractaments contra el càncer a partir d’organismes marins, on també es parlarà de les aplicacions de la biotecnologia blava en noves teràpies i pesca sostenible.

El català Miguel Vilaplana, vicepresident de la Hopkins Biotech Network, i Sean Darragh, vicepresident executiu de la BIO (International Biotechnology Industry Organization) faran la cloenda de l’acte.

L’agenda d’actes també ha inclòs una recepció amb el Governador de l’Estat de Maryland, Martin O’Malley, i un sopar de gala amb la presència de nombroses biotecnològiques americanes. A banda d’això, la delegació catalana ha visitat el Center of Marine Biotechnology (COMB), el Medical Campus de la Johns Hopkins i el Hopkins Science and Technology Park i s’ha reunit amb les principals institucions de recerca americanes, com ara el National Institute of Health (NIH).

Tags:
Suscríbete a nuestras newsletters

Toda la actualidad de Biocat y del sector de las ciencias de la vida y la salud en tu badeja de entrada.