Vuit empreses busquen captar capital a la 14a edició del Fòrum d'Inversió Healthcare
<p>Els inversors han valorat entrar al capital d'empreses del sector de la biotecnologia, els dispositius mèdics i l'assistència sanitària</p>
Dimarts passat va tenir lloc el catorzè Fòrum d'Inversió Healthcare al Col·legi de Metges de Barcelona, un acte impulsat pel propi Col·legi de Metges de Barcelona (COMB), Esade BAN,Barcelona Activa - Ajuntament de Barcelona i Biocat. El fòrum ha reunit una selecció d'inversors i empresaris, que han valorat entrar en el capital de vuit empreses del sector de la biotecnologia, els dispositius mèdics i l'assistència sanitària.
Les empreses i emprenedors presents al fòrum es troben en estadi inicial (early stage) o en procés de creixement, i busquen rebre una injecció de capital per a poder desenvolupar els seus projectes.
El primer Fòrum d’Inversió Healthcare va tenir lloc al 2010 i des de llavors i amb dades obtingudes fins la 12a edició, compta amb 13 operacions realitzades i 9,2 milions d’euros aixecats.
En aquesta 14ª edició, Ankar Pharma, –start-up dedicada a l’acceleració del procés des del descobriment dels fàrmacs fins a la seva venta en el mercat –, ha estat l’empresa que més capital sol·licitava, amb una suma de 2 milions d’euros. Una altra empresa provinent del sector biotec ha estat Lykera Biomed, especialitzada en desenvolupament de teràpies innovadores per al tractament del càncer i que pretenia aixecar 400.000 euros.
Subtilis Biomaterials, spin-off de la Universitat de Catalunya (UPC) i guanyadora de la 7ª edició del premi BioEmprenedorXXI, també fa una aposta forta i s’ha presentat al Fòrum d’Inversió Healthcare sol·licitant 1,5 milions per tal de llençar al mercat els seus productes de regeneració òssia. El sector de l’assistència sanitària també ha comptat amb Mint Labs –empresa de base tecnològica i especialitzada en el camp de la neurologia proporcionant mapes 3D del cervell humà – que busca una inversió de 250.000 euros. PeopleGenetics, enfocada a comercialitzar proves genètiques adreçades a recomanacions personalitzades, ieHumanlife, plataforma d’E-health que posa en contacte a pacients amb metges, també han volgut presentar els seus projectes per a captar l’atenció dels inversors i aconseguir el capital desitjat que, en el cas de la primera demanaven una suma de 300.000 euros i en el cas d’eHumanlife, era d’un total de 400.000 euros.
Els serveis sanitaris i els equipaments i dispositius mèdics també han tingut cabuda entre les empreses seleccionades. UsMiMa –start-up sorgida del programa d·HEALTH Barcelona de Moebio (una iniciativa de Biocat) i guanyadora del premi BioEmprenedorXXI al 2014– es dedica al desenvolupament d’un dispositiu que representa una solució no farmacológica, no invasiva i sense efectes secundaris contra l’estrenyiment crònic. Per a poder tirar endavant el producte, demanaven 100.000 euros. I per últim, Transmural Biotech, spin-off en aquest cas de la Universitat de Barcelona (UB), pretenia aixecar 700.000 euros. La seva missió és desenvolupar productes i serveis innovadors en l’àmbit clínic, aplicant tecnologies d’anàlisi d’imatges que facilitin un millor diagnòstic, de manera no invasiva i representant un estalvi per al sistema sanitari. El producte que han desenvolupat és el quantusFLM, que determina la maduresa pulmonar fetal a través de l’anàlisi d’una ecografia.
Al canal de Youtube del Col·legi de Metges de Barcelona pots veure les presentacions d'aquestes vuit empreses per poder saber més dels seus productes i serveis.
Noticia Relacionada: