Vés al contingut

De les més de 40 propostes rebudes, Bayer ha seleccionat quatre start-up pel seu programa Grants4Apps Coworking, una iniciativa que dóna suport a l’emprenedoria i la innovació tecnològica en l’àmbit de la salut digital i que enguany arriba per primera vegada a Barcelona –fins ara s’havia celebrat a Berlín–.

Dycare, Hearttrack, Mint Labs –les tres són de Barcelona– i QUBIOtech –d’A Coruña– han superat els criteris de selecció basats en el grau d’innovació del projecte, el seu impacte per la salut i la fase de desenvolupament en què es troba i comencen una estada de sis mesos a les oficines de la farmacèutica alemanya, a Sant Joan Despí, on rebran suport de diversos experts que els ajudaran a desenvolupar el seu model de negoci.

Les quatre start-up escollides es dediquen a l’àmbit de la cardiologia, la neurologia i el diagnòstic per imatge. Dycare ha desenvolupat un dispositiu portable que fa un control i una valoració clínica de la capacitat funcional del sistema múscul-esquelètic. Aquesta solució tecnològica està dirigida a professionals en salut de les àrees de rehabilitació, reumatologia, traumatologia i fisioteràpia. Mitjançant uns sensors, el dispositiu pot controlar el moviment del pacient en temps real i enviar els seus resultats per a l’anàlisi.

Hearttrack, tal com indica el seu nom, és un sistema de monitorització cardiovascular que busca prevenir les malalties del cor. Ha generat un dispositiu amb sensors corporals connectats a Internet per tal que una aplicació mòbil processi les senyals vitals del cor i detecti anomalies, que es notifiquen mitjançant una alarma. El projecte incorpora un element assistencial perquè en cas d’alerta, l’aplicació enviï un avís a un cardiòleg pel diagnòstic. A més, el dispositiu també incorpora les coordenades geogràfiques del mòbil al qual està connectat.

Mint Labs ha nascut a Barcelona de la mà d’experts en neuroimatge. És una plataforma que treballa pel diagnòstic precoç i el tractament de malalties cerebrals amb una tecnologia avançada de ressonància magnètica per veure l’interior del cervell. Les imatges extretes d’escàners s’envien directament als servidors de Mint Labs, que les processa i analitza. El sistema que ha creat l’start-up permet integrar moltes imatges per fer mapes detallats i en 3D del cervell, una eina que pot millorar el coneixement que tenim de les malalties cerebrals i la resposta que l’òrgan té davant dels tractaments mèdics.

També QUBIOtech treballa en l’àmbit del diagnòstic per imatge en matèria cerebral  i ha desenvolupat un producte, IQ-Brain, que automatitza  i millora el diagnòstic de malalties neurològiques a través d’un software. L’equip, format per físics, biòlegs i enginyers informàtics, ha generat un algoritme que, per una banda, integra un mapa morfològic i funcional del pacient, i per l’altra, analitza automàticament diferents indicadors de com s’adequa el tractament al pacient.

 

Notícia relacionada:

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.