Vés al contingut

Redacció

Estudiants de l’àmbit de les ciències de la vida —graduats, màster, doctorats i postdoctorals—, membres de la indústria biofarmacèutica i de les agències reguladores, investigadors, periodistes científics i altres professionals relacionats amb la matèria han participat en la quarta edició de l’Escola d’Estiu del Medicament (SSM4) que s’ha fet a Mont-real i Quebec City (Quebec, Canadà) entre els dies 2 i 13 de juliol de 2012.

L'Escola d'Estiu del Medicament —coorganitzada per la Universitat de Mont-real, BiopolisQuébec, el Parc Científic Barcelona (PCB), Biocat, l’Oncopôle, la Universitat Paul Sabatier i la Fundació InnaBioSanté— s’ha consolidat com a programa de referència en la formació sobre ciències de la vida perquè aporta valor i cobreix una necessitat formativa de professionals del sector biofarmacèutic. Hi han participat 25 estudiants (5 de Catalunya, 5 de França i 15 del Canadà), i tots ells han valorat molt positivament la iniciativa, especialment, pel creixement professional que ha suposat.

Durant dues setmanes, més de 40 experts de la indústria farmacèutica i biotecnològica i del món de la recerca acadèmica dels Estats Units, el Canadà, França i Espanya, entre d'altres països, han ofert una formació amb ponències magistrals, casos pràctics, sessions tècniques i visites, que ha donat a conèixer als participants totes les fases del procés de producció i desenvolupament dels medicaments, des de la idea fins a l'arribada al mercat, passant per aspectes tan rellevants com el business development, el finançament (venture capital), el partenariat publicoprivat, el market access i la innovació oberta. De Catalunya, hi ha participat el Dr. Jordi Quintana, director de la Plataforma Drug Discovery del PCB i el Dr. Ivo Gut, director del Centre Nacional d'Anàlisis Genòmica (CNAG).

Els estudiants destaquen l’alt nivell de la formació rebuda

La Universitat de Mont-real i Biocat van atorgar quatre beques a estudiants de Catalunya, que de forma unànime han valorat “extraordinàriament positiva” la formació rebuda ja que “hem pogut rebre formació que cobreix totes les etapes de desenvolupament d’un fàrmac i això ho hem fet de forma teòrica i pràctica”, destaca Roger Prades, un dels estudiants becats, que actualment treballa a l'spin-off Iproteos, vinculada a la Universitat de Barcelona i a l'Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona), i que centra la seva activitat en la recerca i el desenvolupament de noves estratègies terapèutiques basades en la inhibició de la proteasa de peptídics per al tractament de malalties del sistema nerviós central.

En la mateixa línia s’expressa Daniel Moreno, alumne del màster en medicina traslacional de la Universitat de Barcelona al Campus Clínic, i per qui “a part de l’excel·lent acollida i organització de l’escola, les classes s’han fet en un ordre lògic que ens ha permès millorar els nostres coneixements des del target identification fins arribar al drug development, i de totes les etapes que cal cobrir, com els aspectes legals i del negoci del sector”.

Un altre aspecte que destaquen els estudiants catalans que han participat a l’SSM4 és que “hem rebut formació per part d’experts de la indústria, acadèmics, científics, inversors, consultors... i això ens ha donat una visió amplíssima del procés”. Tots ells també han valorat el fet que aquesta edició de l’escola s’hagi fet al Quebec, on es potencia la biotecnologia “com a una indústria de futur i amb clar valor afegit".

Consultes:
Biocat (Àrea d'Innovació)
innovacio@biocat.cat
Tel. +34 93 310 33 89

Coorganitzen:

  

       

 

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.