Vés al contingut

El programa CRAASH Barcelona impulsat per Biocat amb la col·laboració del CIMIT, ha realitzat aquest mes de desembre les darreres sessions de la tercera fase del programa. Després de dotze setmanes de treball, els participants han fet una introducció virtual a Boston per conèixer un dels ecosistemes de ciències de la vida i la salut més forts del món de la mà de Massachussets Life Science Center (MLSC)

Abans de tancar aquesta cinquena edició del programa, els participants també han realitzat un workshop sobre la captació d’inversió, liderat per l’emprenedor Markus Wilhems, CEO i cofundador de MOWOOT, així com a unes sessions sobre patient engagment de la TU Delft, i les darreres sessions de pitch per a acabar de perfeccionar el seu discurs davant d’inversors i inversores. Passat un any, els equips que vulguin viatjar a Boston podran presentar la seva candidatura per conèixer presencialment els principals stakeholders i presentar els seus projectes davant d’inversors americans.

Un cop finalitzat el programa hem volgut preguntar als equips quins han estat els punts forts i distintius del programa d’acceleració. Per a Berta Padilla (Phill) i Sofia Ferreira (Heecap) la figura del mentor ha estat clau. "Hem agraït molt el feedback dels mentors i les mentores per saber com hem de continuar amb el projecte un cop finalitzat el programa", ha assegurat l’emprenedora de Heecap, projecte que va sorgir del programa de talent de Biocat d·Health Barcelona. També és el cas de Bàrbara Baró (B-triage), qui assenyala que amb el programa i els consells podran dissenyar estudis adaptats al seu mercat per consolidar la seva recerca. 

El godfather investor ha estat un altre dels atractius del programa. José Rodrigo Magaña (Regecure) ha destacat que “aquesta figura ens han donat molts insights i consells per poder desenvolupar el nostre producte". En canvi, per a Luis Artiles (Manina Medtech), el punt diferencial de la formació de Biocat ha estat l’eina GAITS: “És brutal i la seguirem fent servir durant molt de temps, de fet, va ser un dels motius per entrar al programa”, ha explicat.

El programa tanca una nova edició amb xifres que avalen el seu èxit: dels 35 projectes que han passat per l’acceleradora al llarg de les primeres quatre edicions, han aconseguit aixecar més de 20 milions d’euros de finançament. Un capital que ha permès als projectes accelerats llançar 7 productes al mercat i crear 77 llocs de treball.

 

Del laboratori al mercat en tres fases

El programa, que es va iniciar al setembre, s’ha dividit en tres fases ben diferenciades: una inicial que els hi permès validar la seva solució, una segona, on s’han submergit en diferents ecosistemes europeus i, la tercera, on han conegut de primera mà l’ecosistema americà de Boston, un dels més potents del món. 

Primera fase Validació. Els equips van definir la seva proposta de valor, van validar la seva solució i van analitzar l'ajust que pot tenir al mercat sanitari a través d’entrevistes a stakeholders.  

Segona fase - Immersió a Europa. En aquest moment, els participants es van submergir en els ecosistemes de ciències de la vida i la salut de Catalunya, de l’Estat i d’Holanda.  Els equips van perfeccionar la seva presentació davant d’inversors, i van poder establir connexions amb startups de primer nivell mitjançant una col·laboració amb l’acceleradora alemanya MedTech.

Tercera fase – Immersió als Estats Units. Els participants han realitzat una immersió virtual a Boston per conèixer un dels ecosistemes de ciències de la vida i la salut més forts del món.  

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.