Vés al contingut

Les empreses biomèdiques de la BioRegió de Catalunya van atraure inversions per valor de 102 milions d'euros durant el 2017, segons l'Estudi d'inversió en biomedicina a Catalunya 2018: Èxits i reptes de futur elaborat per CataloniaBio & HealthTech i EY.

Aquesta xifra es va canalitzar a través de 32 operacions amb diverses fonts de finançament privat. En concret, el capital  risc continua sent  la  principal  font  de  finançament de  les  empreses  que desenvolupen productes (33%), mentre que les de serveis opten majoritàriament pel deute privat (74%). La major part d'inversors són de Catalunya (76%), i destaca l'augment de capital internacional (del 12% el 2016 al 16% el 2017).

L’estudi identifica tres tendències  consolidades:  l’esmentat creixement de la participació  dels  fons internacionals; l’augment de la dimensió de les operacions, amb una mitjana de 3,4 milions per operació davant dels 3 milions de mitjana de l’any anterior;  i l’evolució qualitativa dels equips directius. En aquest sentit, l’estudi destaca que els inversors cada cop analitzen més les capacitats d'altres membres com el director  científic i  el  director mèdic ja que es consideren clau per a la implementació d'estudis clínics.

“Tenim més fons internacionals que busquen invertir a la BioRegió de Catalunya – destaca Jaume Amat, president  de CataloniaBio i CEO d'Specipig-. Esperem que la seva aportació sigui més gran en un futur proper perquè preveiem un nombre significatiu d'empreses que obriran rondes de finançament en fase avançada que no es poden cobrir només amb els inversors locals”.

En aquest sentit, les firmes d'inversió catalanes van  fer al 2017 un total de 31  operacions valorades en 56 milions d'euros, principalment en descobriment de fàrmacs. El valor d'aquestes operacions va augmentar  un 74% respecte el  2016.

“El sector biomèdic català avança en la seva consolidació, en un context global en el qual la industria té el repte de demostrar el valor de la innovació, incrementar l'eficiència de la seva R+D, fer front ala creixent pressió reguladora, i assegurar la seva estratègia competitiva davant l'entrada al sector de nous competidors procedents de l'entorn digital”, explica Silvia Ondategui-Parra, Sòcia Global  de Life Sciences d’EY.

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.