Vés al contingut

Incrementar la seguretat dels professionals sanitaris a l’hora de realitzar intervencions o millorar les tecnologies de quiròfan són algunes de les idees sorgides aquest any del programa de postgrau d·HEALTH Barcelona, que ha posat en valor el potencial de la innovació en salut en un context de pandèmia com la del SARS-CoV-2. Biocat llança aquest mes la vuitena edició del programa amb unes xifres que avalen el seu èxit: el 95% dels alumnes de totes les edicions han trobat feina en el sector salut i un 30% dels graduats lideren el seu propi negoci. Les inscripcions per a la nova edició, que començarà el gener del 2021, ja estan obertes i inclouen un 10% de descompte per als matriculats abans de l’1 de setembre.

Design Health Barcelona (d·HEALTH Barcelona) és un programa de postgrau destinat a formar emprenedors i futurs líders en innovació sanitària. S’inspira en la metodologia del biodisseny de la Universitat de Stanford, que guia els estudiants a través d’un cicle complet d’innovació, des de la identificació d’una idea de negoci mitjançant una immersió clínica en un hospital punter de Barcelona, fins al disseny i prototipat d’una solució viable i el desenvolupament d’un model de negoci per implementar en el mercat. La nova edició, que començarà el 8 de gener del 2021, es reduirà de 9 a 6 mesos, tindrà lloc a la BCN Tech City i comptarà amb la col·laboració del Barcelona Institute of Science and Technology, que atorgarà beques a la seva comunitat. A més, com a novetat es treballarà per a que un dels projectes desenvolupats se centri en una àrea clínica relacionada amb col·lectius minoritaris o en risc d’exclusió social.

 

Punt diferencial i transversal: ‘skills’ per innovar

Durant el programa, els estudiants adquireixen coneixements de l’ecosistema i del sector salut, del mercat de les tecnologies mèdiques i de les ciències de la vida, de gestió empresarial i de desenvolupament de negoci, de la mà de més de 50 experts internacionals procedents de Stanford i Silicon Valley, entre d’altres. En paral·lel, i durant tota la formació, el programa posa l’accent en una sèrie d’skills transversals per innovar, i que els estudiants podran aplicar a qualsevol aspecte de la seva vida futura. El pensament crític, la creativitat, el design thinking, el treball en equip –els projectes es desenvolupen en grups que combinen perfils científics, de negocis, d’enginyeria i de disseny–, la retòrica o la visió estratègica de negoci en són alguns exemples.

Alguns casos d’èxit de startup sorgides d’anteriors edicions són I-Ophthalmology, que ha creat una tecnologia per connectar de manera remota els oftalmòlegs amb els pacients, Loop Dx, que ha desenvolupat un sistema per diagnosticar de forma ràpida la infecció en pacients sospitosos de sèpsia, i usMIMA, que va sorgir de la primera edició i ha aconseguit aixecar més de 2 milions d’euros per a un dispositiu mèdic contra l’estrenyiment crònic.

 

Reorientació davant la Covid-19

A causa de la Covid-19, l’edició d’aquest any es va reorientar per tal de realitzar la immersió de manera virtual i que els estudiants se centressin en la identificació de necessitats lligades a la pandèmia. El juliol es reprendrà la formació presencial. De les 600 necessitats detectades, ara el grups treballen sobre 12 finalistes i el 6 de juliol anunciaran el seu projecte final, que desenvoluparan durant la segona part del programa i que presentaran al Graduation Day, que tindrà lloc el 29 d’octubre a Barcelona.

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.