Skip to main content

El 2008 la línia d'ajuts orientada a la creació de Nuclis d'Innovació Tecnològica, d’ACC1Ó, ha donat suport a un total de 38 grans projectes d’R+D, gairebé una quarta part dels quals -un total de 9- pertanyen als àmbits de la biotecnologia i les tecnologies mèdiques, la qual cosa confirma la consolidació d'aquests sectors com un dels futurs motors de l'economia.

La realització d'aquests projectes mobilitzarà més de 60 milions d'euros en activitats d’R+D, uns 36,7% dels quals se subvencionaran mitjançant aquesta línia d'ajuts a fons perdut, reduint així l'elevat risc en l'execució del projecte. L'ajuda mitjana concedida per projecte ha estat de 600.000 euros.

Els ajuts afavoriran que Catalunya se situï internacionalment en una posició capdavantera en desenvolupament de camps com l'òptica d'alta precisió, el tractament de l'esclerosi múltiple, els tèxtils intel•ligents o la neurorehabilitació. Els projectes subvencionats es caracteritzen per seu alt contingut tècnic, alt risc i elevada massa crítica. El seu termini de realització és de 2 anys. Entre ells destaquen:

1. Universem. Projecte de Bioteic Giny AIE fruit de la unió de quatre noves empreses biotecnològiques catalanes: Neurotec Pharma, Aromics, Aleria Biodevices i Medivet Pharma en col•laboració d'Inveready Capital Company. Universem desenvoluparà un tractament per a l'esclerosi múltiple i eines que facilitin la investigació de nous fàrmacs, així com altres patologies amb símptomes d'inflamació del sistema nerviós central.

2. Millora Montsianell per perpetuar l'arròs tradicional del Delta de l'Ebre. Projecte d'Orycamb Project AIE per millorar la varietat Montsianell de Denominació d’Origen Protegida, diversificar la seva expansió comercial i perpetuar la seva producció mitjançant eines biotecnològiques que respectin el medi ambient.

3. Anàlisi de l'impacte de la informació genètica en la predicció de la malaltia cardiovascular mitjançant una eina de genotipat que confirmarà i validarà variables associades a l'aparició de cardiopaties. Liderat per la Fundació IMIM i la participació de Gendiag i Ferrer inCode.

4. Estudi de tècniques avançades de modelització i estimulació neuronal. L'objectiu és analitzar els mecanismes bàsics d'interfícies ordinador-cervell i dissenyar tecnologies de simulació in vitro per a la investigació sobre estimulació cerebral. Participació de Starlab Barcelona, Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer i Industrial Innovation Microelectronics Design.

Altres projectes subvencionats inclouen a sectors com les TIC, tèxtil, automoció, mecànica, òptica, metal•lúrgia, aeronàutica, energia i medi ambient.

Tags:
Sign up for our newsletters

Stay up-to-date on the latest news, events and trends in the BioRegion.