Vés al contingut

BIOSPAIN 2023

BIOSPAIN 2023 es va celebrar a Barcelona del 26 al 28 de setembre de 2023 la seva onzena edició amb una demostració que Barcelona i Catalunya evidencien l’atractiu internacional de l’ecosistema. Durant l’esdeveniment, més de 2.100 persones van passar per les instal·lacions de Fira de Barcelona a Montjuïc de 975 entitats procedents de 30 països, xifres per sobre de les previsions inicials.

Així l'edició de Barcelona es va convertir en la més multitudinària de tota la història, tant en nombre d'assistents -un 30% més que la darrera edició pre pandèmia celebrada l’any 2018-, entitats participants, nombre d’expositors, representació internacional i número de inversors. L’edició va ser possible gràcies a la col·laboració coordinada entre Biocat, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona.

Al congrés s’hi van apropar diverses autoritats polítiques, com ara Pere Aragonès, president de la Generalitat de Catalunya, Roger Torrent, conseller d’Economia i Empresa de la Generalitat de Catalunya, Albert Castellanos, secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya, Jordi Valls, tinent d'alcaldia de la capital catalana, Xiana Margarida Méndez, secretària d’Estat i de Comerç del Govern d’Espanya i Ignacio García Fenol, director general adjunt per a la Promoció de la Innovació del Ministeri de Ciència i Innovació del Govern d’Espanya, entre d’altres.

visita_mhp_biocat.png

Els representants van visitar el pavelló de la BioRegió de Catalunya, on van poder adquirir una visió global de la magnitud i de l’impacte de l’ecosistema català amb startups com Aortyx, Biointaxis, CEBIOTEX, Cytes Biotechnologies, DBGen Ocular Genomics, D-Sight, MedBioinformatics Solutions, Gate2Brain, Beyond You i Remab Therapeutics.

En dades, BIOSPAIN 2023 va comptar amb nombrosa representació de l'ecosistema català a través d'entitats, empreses expositores i ponents de gran reconeixement. Més de 300 empreses de la BioRegió de Catalunya van participar, el que va suposar més d’un terç de la xifra total (975).  En nombre d’expositors, més d’una cinquantena va tenir estand propi a l’espai expositor. Un entorn que va oferir possibilitats de col·laboració amb més de 100 inversors acreditats. La xifra de reunions de partnering tancades va superar les 5.000.

Galeria de fotos BIOSPAIN 2023

4YFN 2023

Durant els dies 27 de març al 2 de març, l’startup corner coordinat per Biocat, juntament amb ACCIÓ i l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), va ser el punt de trobada de visites empresarials, institucionals. Més de 50 empreses i entitats de la BioRegió de Catalunya hi van participar, una xifra que va posicionar el sector salut com un dels més representatius de l’esdeveniment. D’aquestes, 20 companyies van tenir presència a l’espai coordinat per ACCIÓ, Biocat i l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), ubicat dins de la zona Health.

Les startups que van exposaran al pavelló conjunt van ser: Aimentia HealthTech, Anais Medical, Aortyx, Biointaxis, Breaz Medical, Gate2Brain, Genomcore, Health Circuit, Imaz Technology Innovation, Integra Therapeutics, MedBrain, Methinks, Nen Evidence Based Solutions, Newborn Solutions, Nixi for Children, Oniria Therapeutics, Time is Brain, Trialing Health, Vincer.ai i Wivi Vision.

Recupera les imatges

4YFN imatge memoria 2024

BIO Boston 2023

BIO International Convention és la trobada de partnering més important del sector biotecnològic internacional. L’any 2023 va tenir lloc del 5 al 8 de juny a Boston. Més de 14.000 líders biotecnològics i farmacèutics es van reunir durant una setmana per descobrir noves oportunitats de negoci i sinèrgies. La convenció va ser una oportunitat única per a les empreses i institucions vinculades a la biotecnologia per obtenir informació d'alt valor científic i financer, tancar aliances estratègiques, obtenir finançament per a projectes i assolir nous clients. 

En aquesta edició, el conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Manel Balcells, va encapçalar la delegació de la BioRegió, formada per 44 empreses i entitats i prop de 70 delegats; el que va suposar més del cinquanta per cent de la presència d'empreses de l'estat espanyol.

broad_institute_mit_and_harvard_7.jpeg

BIO Europe Spring 2023

Biocat va participar amb estand propi a aquesta gran fira europea del sector biotec i farma de la innovació per donar suport  la les empreses catalanes assistents i per escenificar el pas de torxa de cara a la celebració de l’edició 2024 a Barcelona.

stand-bes.jpgEspai de Biocat al BIO Europe Spring 2023

BioJapan 2023

Participació el mes d’octubre de 2023 a BioJapan, una de les conferències principals i amb més trajectòria dels mercats biotec asiàtics. Biocat hi va participar amb estand propi i va realitzar activitats de matchmaking amb altres clústers, empreses i actors rellevants de l’ecosistema de salut del Japó. 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.