Vés al contingut

El grup de treball impulsor de la Xarxa de Teràpies Avançades de Catalunya, coordinat per Biocat, va presentar el pla d’acció davant de 150 professionals del sector al Departament de Salut, al desembre. La presentació va comptar amb la participació dels consellers d’Empresa i Treball, Roger Torrent, i de Salut, Manel Balcells.

Robert Fabregat i Fuentes, director general de Biocat i coordinador del Hub, va exposar les accions que es tiraran endavant per impulsar i potenciar l’ecosistema de teràpies avançades i emergents existent a Catalunya, que s’emmarquen sota cinc àmbits, i on Biocat desenvoluparà un paper destacat:

  • Formació i talent
  • Transferència de tecnologia i coneixement
  • Escalat i producció
  • Interacció amb el Sistema de Salut
  • Relació amb l’ecosistema
     

La Xarxa de Teràpies Avançades de Catalunya és un projecte que el Govern va encarregar a Biocat per potenciar l’ecosistema de teràpies avançades i emergents a Catalunya amb l’objectiu de garantir l’accés dels pacients a solucions terapèutiques i incrementar el nombre d’assaigs clínics en aquest àmbit. La iniciativa també fomentarà el desenvolupament industrial i incrementarà l’impacte econòmic i social d’un sector estratègic, d’alt valor afegit.

A més, la iniciativa comptarà amb el Centre de Teràpies Avançades i Emergents de Catalunya (CTAEC) que esdevindrà una nova infraestructura disponible a l’ecosistema per potenciar la connexió entre la generació d’aquestes tecnologies en el marc dels sistemes públics de salut i d’R+I, i el desenvolupament industrial i comercialització posterior per part del sector privat.

Consulta el Pla d’Acció de la Xarxa de Teràpies Avançades de Catalunya
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.