Vés al contingut

2023 ha estat un any clau en la priorització i l’impuls d’iniciatives estratègiques de país per contribuir a la millora de la posició de Catalunya en la recerca, la innovació i la salut del futur. Biocat ha presentat el Pla Operatiu d’accés a la innovació al Sistema de Salut de Catalunya i el Pla d’Acció del Hub de Teràpies Avançades i Emergents de Catalunya

Un altre fet rellevant va ser l’acollida de Barcelona com a seu de BIOSPAIN 2023, un dels esdeveniments internacionals més grans de la biotecnologia del sud d'Europa, que va tenir lloc del 26 al 28 de setembre de 2023 a Barcelona gràcies a una col·laboració coordinada entre Biocat, Generalitat de Catalunya i Ajuntament de Barcelona. També Barcelona va tornar a ser escollida per celebrar BIO-Europe Spring 2024.

 

Posicionament internacional i capacitat d'influència de la BioRegió

Cal destacar les importants trobades internacionals que es van organitzar a la capital catalana  enguany,  com el 4YFN, on van participar més de 45 d’startups de salut de la BioRegió, la publicació i presentació del ja consolidat Informe de la BioRegió de Catalunya 2022 i la posada en marxa de la Barcelona Health Innovation Week, on 20 entitats de recerca, acceleradores, empreses i agents de suport al sector van organitzar una vintena d’activitats per visibilitzar la riquesa i diversitat de l'ecosistema de les ciències de la vida i la salut a Barcelona. 

De la mateixa manera que altres anys, Biocat ha continuat treballant intensament en el desenvolupament de diversos programes d’innovació, la formació de professionals i emprenedors, l’acceleració de projectes, l’accés a capital i a inversors, així com la difusió de coneixement sectorial. Al llarg d’aquesta memòria es repassa una selecció de les iniciatives i projectes als quals s’hi han dedicat més recursos i que han tingut un impacte més destacable.

2023, un any d’impuls de projectes estratègics

Síntesi dels temes més destacats de l’any

Les dades i activitats presentades en aquesta memòria són una síntesi de tota l’activitat portada a terme durant el període gener - desembre 2023. Per a informació més exhaustiva, consulteu l’apartat Actualitat d’aquest web i filtreu per tipologia de contingut i data.

Informe de la BioRegió de Catalunya 2022

L’Informe de la BioRegió de Catalunya 2022 es va presentar el mes de gener de 2023 exposant les dades més rellevants de l’ecosistema català.

Barcelona Health Innovation Week

La primera edició d'aquesta setmana dedicada a la innovació, la tecnologia i la transformació en l’assistència sanitària va tenir lloc del 13 al 16 de febrer de 2023.

Programa d’Adopció de la innovació al Sistema de Salut de Catalunya

La Subcomissió d’Adopció de la Innovació al Sistema de Salut, coordinada per Biocat va presentar al mes de setembre el Pla Operatiu.

Xarxa de Teràpies Avançades de Catalunya

El grup de treball impulsor de la Xarxa de Teràpies Avançades de Catalunya, coordinat per Biocat, va presentar el pla d’acció el mes de desembre.

CRAASH Barcelona

El 2023 es va celebrar la sisena edició de CRAASH Barcelona, el programa d’acceleració impulsat per Biocat amb 6 equips seleccionats.

d·HEALTH Barcelona Part Time

Quatre equips multidisciplinars van participar a la primera edició del d·HEALTH Barcelona Part Time.

2a Trobada d’Oficines de Transferència de Tecnologia

Biocat va organitzar al mes de febrer la segona edició del Tech Transfer Day, la trobada anual de les Oficines de Transferència de Tecnologia de Catalunya.

Invest BioRegion Portal

Al maig, Biocat va llançar la plataforma de matchmaking Invest BioRegion Portal per donar visibilitat a startups catalanes i projectes de la BioRegió de Catalunya.

Suport a la Internacionalització

El 2023 s’han realitzat diferents activitats per posicionar internacional Biocat i la BioRegió.

Projectant la BioRegió

Consulta l’impacte que han tingut les activitats i programes de Biocat en els diferents canals de comunicació.

Altres activitats 2023

L’any 2023, Biocat va participar en cites imprescindibles per l’ecosistema de la BioRegió.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.