Vés al contingut

El 2023 es va celebrar la sisena edició de CRAASH Barcelona, el programa d’acceleració impulsat per Biocat que ajuda equips de recerca i emprenedors a llançar al mercat les seves innovacions amb el suport de CIMIT (Boston), l'acceleradora de salut amb més experiència del món.

El programa es va dirigir a startups i projectes d’ investigadors i emprenedors catalans o que estiguessin assentats a Catalunya amb projectes en l’àmbit dels dispositius mèdics, digital health o diagnòstic i que tinguessin un TRL 3-5 (prova de concepte / assajos clínics inicials).

El programa, amb una durada de 12 setmanes, va comptar amb 6 equips (Embryocure, Fecundis, Intelligent IDAM, MedBrain, Time is Brain, Ysotope Theranostics). Els participants van rebre formació sobre captació d’inversió, patient engagement o  competències per fer un bon pitch, entre d’altres. El 2023, la formació va ser híbrida combinant sessions presencials amb virtuals.

En aquesta 6a edició de CRAASH Barcelona es van presentar dues novetats importants. Per una banda, el programa va tenir en compte els reptes plantejats pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya per fer la selecció dels grups participants: salut mental i benestar emocional, salut planetària, envelliment saludable i salut reproductiva i sexual, com han estat els casos de Fecundis (salut sexual i reproductiva) i Medbrain (salut planetària). I, per l’altra, l’acord de col·laboració de Biocat amb l’European Innovation Council (EIC) en l’“Ecosystem Partnership and co-investment support program” que té per objectiu impulsar l’acceleració i el creixement empresarial dels ecosistemes europeus. L’empresa Time is Brain -beneficiari d’un EIC Accelerator grant, - va participar en el programa fruit de la col·laboració.

Més informació del programa

Aquests van ser els 6 equips que van ser seleccionats

  1. Embryocure
    Embryocure és un projecte de l’Institut d'Investigació contra la Leucèmia Josep Carreras que ha desenvolupat una solució de diagnòstic in ovo que ofereix l'avaluació més primerenca i rendible del potencial del fàrmac: entre un 50% i un 66% més ràpida i un 100% més barat que altres tecnologies de la competència.
     
  2. Fecundis
    Aquesta empresa ha creat la solució HyperSperm, un kit de laboratori per a la capacitació espermàtica que augmenta el nombre i la qualitat dels embrions obtinguts en clíniques de fertilitat i hospitals, on els metges s'esforcen per oferir tractaments eficaços de fecundació in vitro a pacients infèrtils.
     
  3. Intelligent IDAM
    Aquest projecte del Giromed Institute ofereix una solució integral per la Síndrome d'Apnea Obstructiva del Son (SAOS) que cobreix tota la cadena de valor - des de la prescripció, el tractament i el seguiment, garantint l'adherència del pacient-, per proporcionar una bona qualitat de vida i promoure un envelliment saludable.
     
  4. MedBrain
    La startup ha desenvolupat un sistema de suport al diagnòstic per a professionals sanitaris que treballen en entorns amb pocs recursos. MedBrain ajuda al personal sanitari amb recursos d’atenció primària i maquinaria limitada en cada pas del procés de diagnòstic i ofereix capacitats de triatge per conèixer la gravetat de la malaltia, la urgència clínica i el tipus d’acció necessària.
     
  5. Time is Brain
    L’empresa, spinoff de l’Hospital Germans Trias i Pujol ha desenvolupat el producte BraiN20®, un dispositiu mèdic que monitoritza la funció cerebral per accelerar-ne l'accés i millorar el resultat del tractament endovascular (EVT). La solució fa ús d’una tecnologia que controla de manera continuada la probabilitat d'un bon resultat dels pacients amb un accident cerebrovascular isquèmic agut (SIA) des de l'inici de l'ictus, basant-se en un biomarcador nou, validat i patentat.
     
  6. Ysotope Theranostics
    Aquesta spinoff sorgida del Vall d'Hebron Institut d’Investigació (VHIR) que basa la seva tecnologia en l’anàlisi no-invasiva del 100% del teixit tumoral en pacients amb càncer avançat mitjançant radiotraçadors que combinen anticossos amb isòtops radioactius i actuen com a GPS rastrejant la localització i concentració d'anticossos a través de les exploracions. YSOTOPE pretén oferir el primer radiotraçador per a neuroblastoma, un càncer pediàtric minoritari i agressiu que promet millorar la selecció de pacients per a immunoteràpies i oferir resultats més precisos.

embryocure_2.png
Embryocure
fecundis_2.png
Fecundis
idam_2.png
Intelligent IDAM
medbrain_2.png
MedBrain
time_is_brain_2.png
Time is Brain
ysotope_2.png
Ysotope Theranostics
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.